YÖK Üyesi Kampüste Öğrencilerin Filistin İçin Özgürlük Çadırını Ziyaret Etti

Mardin’de bulunan YÖK ve Yükseköğretim Yürütme Kurulu üyesi Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Gazze’ye destek amacıyla kampüste açılan çadırı ziyaret etti.

Gündem 4.05.2024 17:42:24 0
YÖK Üyesi Kampüste Öğrencilerin Filistin İçin Özgürlük Çadırını Ziyaret Etti

Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ile birlikte üniversite kampüsünde öğrenci toplulukları tarafından açılan ‘Özgürlük İçin Ribat’ çadırını ziyaret etti.

Mardin Artuklu Üniversitesi Öğrenci Toplulukları tarafından İsraili protesto için kampüste kurulmuş olan Ribat Çadırında öğrenci ve hocalarla sohbet eden Karaman, işgalin ilk gününden itibaren işgalin karşısında ve Filistin mücadelesinin yanında yer alan Mardin Artuklu Üniversitesinin ve öğrenci topluluklarının çalışmalarıyla ilgili bilgiler aldı.

 

Karaman: “Yükseköğretim Camiası Gazze Mücadelesinin Yanındadır”

Siyonist saldırılarda bütün ailesini kaybedeni kendisi de yıkılan evlerinin enkazından ağır yaralı çıkarıldıktan sonra da mücadelesine devam eden ve geçtiğimiz hafta Mardin Artuklu Üniversitesinde akademisyen olarak göreve başlayan Dr. Shaamia Abu Shaaban ile çadırda sohbet eden Karaman, kendisinden Gazze konusunda bilgiler aldı.

Karaman akademik çalışmalarından ve mücadelesinden dolayı Dr. Shaamia Abu Shaaban’a teşekkür ederek Yükseköğretim camiası olarak ortak bir ruhla Gazze mücadelesinin yanında olduklarını aktardı.

 

YÖK’ten Mardin Artuklu Üniversitesi ‘ne Teşekkür

Mardin Artuklu Üniversitesinin akademik çalışmalarının yanında Filistin meselesine dair gerçekleştirdikleri ulusal ve uluslararası çalışmaları takip ettiklerini söyleyen YÖK ve Yükseköğretim Yürütme Kurulu üyesi Prof. Dr. Hüseyin Karaman, bu çalışmaların birçok alanda örnekli oluşturduğunu belirtip Rektör Özcoşar ve ekibine teşekkür etti.