Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siyaset yumuşama dönemine girdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası açıklama yaptı.

Politika 3.05.2024 15:46:25 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siyaset yumuşama dönemine girdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Özgür Bey, Genel Başkan olduktan sonra böyle bir ziyareti kendisinin gerçekleştirmiş olması iktidar ve ana muhalefet arasında olumlu bir gelişme oldu.

Bundan önceki süreçlerde bu tür maalesef adımlar atılmıyordu. Bu adımın atılmasıyla siyasetin ülkemizde çok daha yumuşama dönemine girdiğini görüyoruz. Benden Özgür Beye ilk fırsatta böyle bir ziyaretin karşılığını yapacağımı söyledim. Türkiye’nin Türk siyasetini buna ihtiyacı var.

İlk fırsatta da bu ziyareti gerçekleştirerek Türkiye’de siyasetin yumuşama sürecini başlatalım istiyorum bu adımı da atacağız.

İsrail Filistin arasındaki gelişmelerin kabul edilebilir bir yanı yok. İsrail şu ana kadar 40-45 in Filistinliyi acımasızca öldürdü. Bir Müslüman olarak buna seyirci kalmamız düşünülemez. Atmamız gereken adımlar nelerdir onları yaptık.

Ve ülkemizde de maalesef siyasetin acımız yüzü olan bazı partilerde biliyorsunuz bu seçim atmosferi esnasında bunu çok acımasızca kullandılar.

Bizim İsrail’le ilişkilerimizin sanki onların düşündüğünün dışında imiş gibi de bazı ifadeler kullandılar. Bizde tabii acele etmeden bu süreci değerlendirelim istedik. Şu anda seçimler bitti bu adımları attık.

İsrail bizim yaklaşımlarımıza maalesef bu olaylar başlamadan önceki süreçte de söylediğimiz halde, ben Netanyahu ile Amerika’da yaptığım görüşmeyi durup dururken yapmadım. Türkiye İsrail arsanda bazı adımların atılabileceğini göstermek için yaptım.

Ama Netanyahu acımasız. Bu acımasızlığını da maalesef çocuklara kadınlara yaşlılara karşı gösterdi. Tüm Batı İsrail’e çalışıyor. Başta Amerika olmak üzere İsrail’e çalışıyor. Bu kadar imkanlar seferber edilerek ne yazık ki Filistin’in yoksul insanları İsrail’in bu bomları karşısında ölüme mahkum edildiler.

Bunun karşısında biz daha sabredemezdik. Aramızda 9,5 milyar dolarlık bir ticaret hacmi vardı. Biz bu ticaret hacmini de biz yok farz ederek bu kapıyı kapattık. Bundan sonrası hayırlı olsun. "