Beyazsu hattına çözüm bulunmuyor, vatandaş yüksek fiyata tankerle su alıyor

Mardin’in Kızıltepe ve Artuklu İlçelerinde Beyazsu İsale Hattında 4 günden beridir devam eden arızalar yüzünden susuz kalan vatandaş canından bezdi.

Gündem 24.04.2024 16:59:13 0
Beyazsu hattına çözüm bulunmuyor, vatandaş yüksek fiyata tankerle su alıyor

Kızıltepe ve Artuklu ilçelerinin su ihtiyacını karşılayan Beyazsu İsale Hattındaki arızlar vatandaşı canından bezdirdi. 20 Nisan Cumartesi gününden beri meydana gelen arıza bir türlü giderilemedi.

MARSU X sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda "Sayın Abonemiz, İpekyolu üzeri Artuklu Yeniköy ve Kızıltepe Eymirli Mahalleleri mevkiinde Beyazsu İsale Hattında 20.04.2024 tarihinde meydana gelen arıza çalışması tamamlanmıştır. Kızıltepe ve Artuklu ilçeleri başta olmak üzere hattan beslenen bölgelere su akışı 22.04.2024 tarihinde saat 23:00 itibarıyla sağlanmıştır. Anlayışınız için teşekkür eder, bilgilerinize sunarız." ifadelerine yer verdi.

Ancak dün gece saatlerinde verilmesi beklenen su bir çok yerde gelmedi. Edinilen bilgilere göre hatta yine sızma meydana geldiği belirtildi. Artuklu'da susuz kalan birçok vatandaş 18 tonluk  bir su tankerini  bin 500 TL'ye almak mecburiyetinde kalıyor Bazı vatandaşlar parasıyla bile suyu tankerle alamıyor. Yüksek fiyattan su aldıklarını belirten vatandaş, yetkililerin bu arızalara bir çözüm bulunmasını istiyor.